Naš vrtić je siguran

Dječji vrtić „Potočnica”uključen je od 2021.god.u projekt Hrvatskog Crvenog križa pod nazivom „Sigurnije škole i vrtići“.

Cilj projekta je poboljšati znanja i ojačati kompetencije svih sudionika odgojno-obrazovnog procesa za teme vezane uz pripreme za izvanredne situacije (potres, požar…), prve pomoći, psihosocijalne podrške i sigurnosti u vrtiću.

Registracijom i prijavom na platformu sigurnija-djeca.hck.hr dobili smo pristup raznim korisnim i edukativnim materijalima koje smo implementirali u svoj rad. Unaprijedili smo svoja znanja i vještine pravilnog postupanja prije, za vrijeme i nakon izvanrednih situacija, savladali sigurnosne postupke i postupke pružanja prve pomoći. Na taj smo način povećali razinu sigurnosti u našem vrtiću i ostvarili postavljene ciljeve te nam je od strane Hrvatskog Crvenog križa dodijeljena oznaka „NAŠ VRTIĆ JE SIGURAN!“.

Ponosni smo na ovu oznaku te vjerujemo da će stečene vještine pomoći djeci snalaziti se u životu koji već sada obiluje izvanrednim situacijama (potres, epidemija…)izjavila je voditeljica projekta Marija Tkalčec.