Engleska igraonica u vrtiću

Na satovima engleske igraonice tijekom pedagoške godine 2015./2016. program se odvijao u tri skupine. Ukupno je upisano 53 djece.Dvije mlađe skupine prvi puta su se susrele s engleskim jezikom, dok su najstariji polaznici imali priliku učili engleski i prošle godine. Sve skupine družile su se s mačkom Cookijem i njegovim prijateljima Lulu i Denzelom.

Skupine početnika susrelesu se s brojevima, bojama, igračkama, odjećom, životinjama, hranom, dok su stariji utvrdili spomenute teme i proširili njihovu primjenu upoznajući se s pojmovima i jezičnim konstrukcijama vezanim za obitelj, vremenske prilike te dijelove tijela.

Način prenošenja znanja primjeren je uzrastu, a s idejom pozitivnog i kreativnog pristupa, stvarajući veselu i poticajnu atmosferu, kako bi se kod djece razvili interes i ljubav za strane jezike.
Osim udžbenika koji prati dogodovštine i neprilike mačka Cookija i njegovih prijatelja, provodile su se i dodatne aktivnosti, kao i obilježili važni datumi hrvatske i engleske kulture. Pisali smo brojeve prstićima u brašnu, plastičnim viljuškama i temperom bojili velike grive opasnim lavovima na papiru te izrađivali vlastite robote. Obilježili smo Božić izrađujući mala božićna drvca od papira i ukrasa, održali Easter egg hunt ili veliku potragu za pisanicama uoči Uskrsa, pritom brojeći pronađene pisanice na engleskom, i obilježili dan palačinki Pancake dayvelikom utrkom noseći tavice s palačinkama.

Prije rastanka za roditelje smo pripremili završnu priredbu na kojoj su djeca pokazala dio naučenog, a imali su i priliku aktivno sudjelovali u izradi programa, kako neka od dražih pjesmica nebi ostala neopjevana.