„Zeleno srce Podravine“- Održana deveta radionica Dječji vrtić Potočnica

U srijedu, 27. studenog 2019. godine održana je deveta radionica u sklopu projekta Zeleno srce Podravine. Radionica je održana u prostorijama Dječjeg vrtića Potočnica, Pitomača.
U radionici su sudjelovala djeca iz odgojne skupine Gljivice, s tetama Kristinom Bijuk, Vesnom Gregurek i projektnim asistentom Tomislavom Dvorskim, uz prisustvo ravnateljice Marije Jakelić i općinskog načelnika Željka Grgačića.

Načelnik je u ime Općine Pitomača ravnateljici predao interaktivnu pametnu ploču zajedno s prijenosnim računalom. Dječjem vrtiću će interaktivna ploča služiti za potrebe provedbe radionica u sklopu projekta Zeleno srce Podravine te ujedno i u pedagoške svrhe. Vrijednost ploče i laptopa iznosi 19.951,50 kn. Oprema za potrebe provedbe projekta Zeleno srce Podravine je sufinancirana iz Europskog strukturnog i investicijskog fonda u okviru Operativnog programa “Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.” u iznosu od 85%.

Radionica je započela edukativnim uvodom, djeca su nakon upoznavanja s temom radionice uz pomoć teta pristupili slaganju adventskog vijenca od ekoloških materijala iz prirode, koje su na prijašnjoj radionici prikupili. Prilikom prikupljanja materijala i izrade vijenca djecu se upoznalo zašto se koriste prirodni materijali i koje su prednosti takvih materijala.

Djeca su još naučila da se prirodni materijali trebaju koristiti što više možemo i ne samo da zaštitimo okoliš već predmeti izrađeni od takvih materijala imaju svoje prirodne miris, poput grančica bora, te daju drugačiji ugođaj i osjećaj zadovoljstva od onih napravljenih od umjetnih materijala poput plastike i sličnih.

Navedena aktivnost je u sklopu provedbe projekta „ZELENO SRCE PODRAVINE“ broj: KK.06.3.1.07.0091 koji se provodi kroz Program izobrazno – informativnih aktivnosti o održivom gospodarenju otpadom, a sufinancira se sredstvima Europske unije kroz fond Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Kohezijskog fonda u financijskom razdoblju 2014.-2020.
Sadržaj objave isključiva je odgovornost Općine Pitomača