„USUSRET USKRSU“ – RADIONICA I DRUŽIONICA DJECE I RODITELJA U STARIJOJ JASLIČNOJ SKUPINI „RIBICE“

U četvrtak 22. 03. 2018. u 16h djeca starije jaslične odgojne skupine „Ribice“ u svojoj su sobi dnevnog boravka ugostile svoje roditelje, a njihove odgojiteljice za tu prigodu pripremile su za njih malu uskrsnu radionicu izbojavanja jaja temperom i izrade uskrsne čestitke od rola toaletnog papira. Osim radionice bilo je tu i pregršt drugih aktivnosti kao što su istraživačko-spoznajne i stolno-manipulativne, ali i igre u centrima slikovnice, građenja, obiteljskom centru itd.

Radionice su koristan oblika rada za djecu, roditelje i odgojitelje. Djeca su izuzetno sretna kada mogu ugostiti roditelje u svojem svakodnevnom vrtićkom prostoru te ga podijeliti s njima. Na radionicama se često izrađuju razni kreativni uradci, a opće je poznata stvar da djeca vole raditi sa svojim roditeljima.

Radionica je prilika za:

– povezivanje roditelja i odgojitelja, ali i roditelja s drugim roditeljima koji onda na taj način međusobno razmjeniti svoja iskustva
– prepuštanje roditelja kreativnom stvaralaštvu koje ima pozitivan utjecaj na smanjenje svakodnevnog stresa
– odgojiteljevo promatranje odnosa djeteta i roditelja, pruža mu se rijetka prilika za promatranje zaposlene grupe, ali ima i ulogu koordinatora i suradnika

Roditelji, a posebno djeca bili su oduševljeni ovakvom vrstom druženja. Bilo je to ugodno, veselo i kvalitetno druženje djece, roditelja i odgojitelja. U dobrom raspoloženju proveli smo opuštajuće vrijeme u igri i izradi uskršnjih pisanica i čestitki.

Veliko hvala svim roditeljima koji su sudjelovali!