Predavanje za roditelje o prijevozu djece u autosjedalici

U cilju povećanja sigurnosti djece kao sudionika u prometu, Dječji vrtić “Potočnica”Pitomača posjetili su policijski službenici Policijske uprave Virovitičko-podravske županije. Upoznali su roditelje s propisima koji se odnose na prijevoz djece u osobnim automobilima. Svako dijete ima pravo na život i sigurnost. Zakon o sigurnosti prometa na cestama propisuje obavezu korištenja posebne sigurnosne sjedalice u automobilu kako bi dijete sigurnije sudjelovalo u prometu.

Djeca koja u vozilu nisu vezana u primjerenoj autosjedalici imaju sedam puta veće izglede da u slučaju prometne nesreće zadobiju ozbiljne, pa i po život opasne ozljede, od djece koja su u autosjedalici. Autosjedalica spašava ono najvrjednije – život djeteta!

Roditelji koji svoju djecu ne osiguravaju u posebnoj sigurnosnoj sjedalici direktno ugrožavaju zdravlje i život svog djeteta i time krše djetetova temeljna prava na sigurnost! Roditeljima su podijeljeni letci izrađeni s ciljem upoznavanja sa zakonskim odredbama vezanim za siguran prijevoz djece u automobilima.

no images were found