Podizanje Zelene zastave u Dječjem vrtiću “Potočnica”Pitomača

Nakon gotovo godinu dana marljivog rada, provođenja brojnih ekoloških projekata i ativnosti, obilježavanja važnih eko datuma te svakodnevnih patroliranja eko patrola, Udruga Lijepa naša dodijelila je DV “Potočnica” status Međunarodne Eko škole i prestižnu Zelenu zastavu.

Ovim projektom približili smo se cilju podizanja svijesti o važnosti brige za okoliš i načinima razvrstavanja i recikliranja otpada kako bi djeca kad jednom odu iz vrtića ponijela sa sobom sve pozitivne spoznaje koje će im koristiti u životu i učinitin ih odgovornima za svoje postupke prewma okolišu. Svečanosti podizanja Zelene zastave, koja je održana u utorak, 05. lipnja 2018. godine, nazočili su brojni uzvanici i gosti.

Na početku svečanosti sve okupljene pozdravila je koordinatorica projekta Ivana Begović,a prisutnima se obratio i načelnik Općine Željko Grgačić koji je zahvalio svima koji su doprinjeli ostvarivanju statusa Međunarodne Eko škole.

– Svima Vama iskrene čestitke povodom svečanosti podizanja Zelene zastave i stjecanja statusa Međunarodne Eko-škole.Zelena zastava predstavlja simbol i potvrdu da je vrtić primljen u hrvatsku i svjetsku zajednicu Eko-škola i sugerira da je vrtić odlučan založiti se za budućnost i trajno odgajati djecu za odgovorno ekološko ponašanje. To i je zapravo naš pravi cilj i zato nas ovo priznanje , koje je Vaš vrtić dobio , sve zajedno još više obvezuje. Želim vam u tome puno uspjeha.