Početna konferencija projekta “Igraonica sreće”

U utorak 18. prosinca u Dječjem vrtiću “Potočnica”(Trg k.Tomislava 12/1,Pitomača) s početkom u 15.30 sati održat će se početna konferencija projekta “Igraonica sreće” kojoj je partner na projektu Općina Pitomača.Ukupna vrijednost projekta iznosi 801.786,61 kn, od čega je 85%osigurani iz Europskog socijalnog fonda dok se obavezni dio nacionalnog sufinanciranja od 15% osigurava iz Državnog proračuna Republike Hrvatske.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda u okviru Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.”, otvornog poziva na dostavu projektnih prijedloga “Unaprjeđenje usluga za djecu u sustavu ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja“prema Ugovoru o dodjeli bespovratnih sredstava UP.02.2.2.08.0048 “Igraonica sreće”.

Projektom će se produljiti radno vrijeme Dječjeg vrtića “Potočnica” od 16:00 h do 18:00 h te se ostvariti 5 novih programa i povećati aktivnosti kako bi se omogućila bolja ravnoteža poslovnog i obiteljskog života obitelji s uzdržavanim članovima uključenima u programe ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja. Programi će se sastojati od dramsko-lutkarske radionice, eko radionice, radionice engleskog jezika, glazbene radionice i sportskeigraonice u kojima će sudjelovati djeca u uzrastu od 3 do 7 godina. Uspješno odobreni projektni prijedlog izradila je tvrtka DRAFT d.o.o.