Pčelice

Zadnji dani vrtića
Zadnji dani vrtića

Zadnji dani vrtića naših predškolaca dolaze kraju. Spremni za školske obaveze polako se rastaju od vrtića. Kao i odraslima, i djeci je potreban odmor od svakodnevnih obaveza i rutine. Provedite ovo ljeto u druženju s obitelji, igri sa susjedima i prijateljima.

Sretno Pčelice zujalice! (more…)

Pčelice kod Vrapčića
Pčelice kod Vrapčića

Protekla dva tjedna u skupini Vrapčića zujale su brojne pčelice. Veselo društvo plišanih Zumića pomoglo je djeci da bolje shvate život i vrijednost tih korisnih žuto crnih kukaca. Kroz brojne igre i aktivnosti djeca su doznala gdje žive pčele, čime se hrane, kako izgledaju, što je to matica, kako se grade saće, koliko je cvjetova potrebno obići za kilogram meda, kako se med vrca i brojne druge zanimljivosti. (more…)

Tjedan zdravlja obilježen u Pčelicama!
Tjedan zdravlja obilježen u Pčelicama!

Kroz ovaj tjedan stavili smo naglasak na važnost tjelesne aktivnosti i vježbanja; pravilne prehrane; redovito unošenje vode te higijeni tijela. Svaka Pčelica dobro zna da je ekologija i čistoća okoline jednako važna kao i čistoća tijela. (more…)

PČELICE VOLE STVARATI
PČELICE VOLE STVARATI

Svaka likovna aktivnost u vrtiću dobro je pripremljena i ima svrhu. Dječji crtež je sredstvo komunikacije s okolinom. Crtanje je motorička aktivnost, ugoda, korisna na mnogim razinama. Razvija se kontrola nad svim pokretima, fina motorika prstiju i šake, općenito motoričke sposobnosti, jačaju mišići prstića, ruke i šake, razvija se koordinacija oko-ruka, priprema se za pisanje, potiče se kreativnost, raste samopouzdanje, uočavaju prostorni odnosi, boje, veličine… Zato s našim velikim Pčelicama koristimo svaku priliku za likovne aktivnosti, kreativno izražavanje različitim materijalima i sredstvima, uočavamo estetiku i potičemo spontanost. (more…)

PoKaŽi NaM KoNTiNeNTe!
PoKaŽi NaM KoNTiNeNTe!

Nakon svemira Pčelice se spuštaju na našu prelijepu Zemlju. Proučavamo kontinente i znamenitosti cijeloga svijeta, promatramo fotografije djece iz raznih dijelova ovog svijeta, učimo pjesme koje pjevaju u Africi, razgledavamo enciklopedije, atlase, globuse i kroz igru i pjesmu učimo nazive kontinenata. (more…)