Odgojiteljice Dječjeg vrtića “Potočnica” Pitomača sudjelovale na Regionalnoj smotri projekata iz područja predškolskog odgoja

Odgojiteljice Dječjeg vrtića “Potočnica”Pitomača prezentirale su rad vrtića na međužupanijskom stručnom skupu u Slatini, na kojem je održana Regionalna smotra projekata iz područja predškolskog odgoja, a u okviru projekta iz Nacionalnog programa odgoja i obrazovanja za ljudska prava i demokratsko građanstvo.

Uvod u regionalnu smotru čiji su ciljevi unapređenje kompetencije odgojitelja kroz usvajanje osnova za planiranje i razvijanje projekata iz područja Nacionalnog programa odgoja i obrazovanja za ljudska prava i demokratsko građanstvo, bolje razumijevanje procesa njihova odvijanja i bilježenja, stjecanje znanja i sposobnosti potrebnih za njihovo praćenje, promišljanje i vrednovanje, te za kvalitetno predstavljanje projekata, izložila je viša savjetnica za predškolski odgoj, prof. Luja Zamečnik.

Program je obuhvaćao predavanja i prezentaciju projekata u obliku Power point prezentacija i prezentacija putem plakata i postera.Iz našeg dječjeg vrtića prihvaćeno je pet projekata koje su uspješno prezentirale odgojiteljice:Ana Šantić,Ksenija Širec,Tereza Greguraš,Marija Tkalčec i Kristina Golić. Odgojiteljice su se vratile s puno iskustava i pohvala svome radu.