Kako se “Vrapčići ” igraju…

Kao što svi znamo,igra je najvažnija dječja aktivnost. Sve što djeca uče, najviše i najlakše nauče kroz igru. Igra je sredstvo za smirenje ali i sredstvo za dobro raspoloženje. Ono što je vrlo važno je da u igri imamo dobrog partnera. Većinu vremena” Vrapčići ” provode u igri jer tako uče surađivati sa drugima,uče biti strpljivi, biti empatični,biti ravnopravni partneri u igri. Od raznih vrsta igara,”Vrapčići “jako vole igrati i društvene igre za stolom gdje uče poštivati pravila igre i ,naravno, čekati na red. Osim što se vole igrati međusobno, “Vrapčići “vole i kad nam u goste dođu mame pa se igraju svi zajedno.

Tako smo opet ugostili još dvije mame,Evinu mamu Slavicu i Gabrielovu mamu Ines. Mama Slavica i mama Ines odmah su se uklopile u naš mali svijet pun igre i veselja.Hrabro su se upustile u čarobno putovanje u dječji svijet. Djeca su kao i uvijek bila oduševljena i odmah im pokazala svoje vještine. Osim igre,”Vrapčići ” jako vole pratiti i razne lutkarske predstave koje im pripreme njihove odgojiteljice.

Tako smo po prvi puta napravili malo improvizirano kazalište sjena sa predstavom “Veliki i mali zec” što su djeca pratila sa velikim interesom. A da imaju mašte, djeca su pokazala prepričavajući priču o “Zlatokosi i 3 medvjeda”. Puno toga se događalo u našoj skupini pa stoga dođite i zavirite u naš čarobni svijet!