Tko se boji vuka još?! Sovice više sigurno ne!

U Sovicama je u posljednja dva tjedna aktualan VUK! Djeca su pokazala interes za vuka – gdje živi, što jede i hoće li doći u našu sobu??? Njihove su ih odgojiteljice pomno osluškivale te su oformile šumski kutić i kutić s drvenom kućicom i životinjama u kojima su se djeca upoznala s hranom koju vuk jede, kako on izgleda, kako izgleda otisak njegove šape i gdje živi. Igra koja im se najviše svidjela i koju su željeli iznova i iznova igrati jest ta da su odgojiteljice vuk koji pjeva pjesmu “Ja vuk sam strašni” loveći ih, a oni se brzo skrivaju u šator.

Zapravo vuk je poslužio da kroz igru potičemo govorni, glazbeni, likovni i tjelesni razvoj. Čitale smo im bajke u kojima se spominje vuk (Vuk i 3 praščića, Vuk i 7 kozlića, Crvenkapica) – čak su neki pokušali i samostalno interpretirati priče, pjevali smo razne pjesme o vuku (Ja vuk sam strašni, Mi smo lovci pravi…) te crtali flomasterima po obrisu vuka, ali i oslikavali dlan koristeći sivu temperu kako bismo naslikali vuka.

Djeca su bila radosna te su se rado uključivala u ponuđene aktivnosti. Također više ne plaču na spomen vuka jer on nikako ne može doći u našu sobu budući da živi u šumi! :)