ZEČIĆI SU SPREMNI ZA RAZIGRANO I VESELO LJETO

Zečići su unazad mjesec dana bili jako aktivni te su dosta toga s njihovim odgojiteljicama radili i usvojili. Budući da smo dosta vremena proveli na vrtićkom igralištu, poticale smo razvoj grube motorike koji je jako važan za jačanje mišića, poboljšavanje ravnoteže, ali i za daljnji razvoj fine motorike. S obzirom na to, s njima smo vježbale silaženje i penjanje po stepenicama pridržavajući se za rukohvat ili za našu ruku, penjanje i silaženje s ljuljačke te smo im omogućile puno skakanja po krevetićima koji su postavljeni na igralištu jer je to odlično za jačanje mišića nogu i trupa kao i za poboljšavanje ravnoteže.

Dakako, ne smije se zanemariti ni razvoj fine motorike koji je zaslužan za izvođenje preciznih pokreta, a usko je vezan uz koordinaciju oko-ruka (sposobnost da ruka i prsti pravilno izvrše zadatak koji smo vidjeli okom). Stoga smo poticale samostalno izuvanje papuča te obuvanje cipela uz prethodni pronalazak vlastite obuće. Također smo im dale da koriste pastelne bojice debljeg obujma, žlicu da samostalno jedu, kocke da ih slažu te tempere i kistove da slikaju jer je sve to jako važno za vježbanje koordinacije oko-ruka.

Budući da su dovoljno zagrijali svoje mišiće trupa, nogu i ruku, dobro su se pripremili za nadolazeće ljetne aktivnosti koje će sigurno biti uzbudljive i razigrane. Zečići i njihove odgojiteljice vam žele ugodno, dugo i toplo ljeto!