Pčelice u školi!

Starija odgojna skupina Pčelice, zajedno s odgojiteljicama Kristinom i Ivanom, posjetile su Osnovnu školu u Pitomači. Ugostio nas je 4. a razred i učiteljica Jasminka Šestanj na satu razrednika. Nakon predstavljanja sebe i učenika učiteljica je malim gostima zaželjela dobrodošlicu u školske klupe u kojima će neki sjediti najesen kao đaci prvaci.

S učiteljicom su kratko porazgovarali što misle da će se promijeniti u odnosu na vrtićke dane te što očekuju u školi. Vrtićanci su postavljali pitanja o tome što ih sve zanima o školi na koja su im odgovarali stariji učenici i učiteljica. U nastavku druženja učiteljica je učenicima pročitala priču: „Oprostite… jeste li Vi vještica?“ O priči su kratko porazgovarali uz kviz. Učiteljica je djeci rekla kako mnoge stvari u školi, posebno u 1. razredu, nauče kroz igru. Često igraju različite igrice, a jedna od njih je i memory. Djeca su uz pomoć učiteljice odigrala igru memory sa slikama i riječima koje počinju slovom S.

Za kraj su vrtićanci zapjevali svoju vrtićku himnu. Četvrtaši su ih pozdravili uz pjesmu „Školica“ na koju su svi zajedno zaplesali. Učiteljica im je zahvalila na dolasku i poklonu koji su sami napravili te im poželjela uživanje u preostalim, bezbrižnim, vrtićkim danima. Svi su se zasladili bombonima…