ADVENT U VRTIĆU

Svaki dan u mjesecu prosincu bio je pun veselja, igre i pjesme. U svim odgojno-obrazovnim skupinama osjećao se božićni ugođaj. Cijeli vrtić uređen je radovima koje su djeca i odgojiteljice marljivo i s veseljem radila. U sklopu manifestacije Advent u Pitomači,u Centru za kulturu “Drago Britvić”, vrtićka skupina “Balončići” održala prigodnu priredbu u povodu blagdana svetog Nikole za djecu naše Općine.

Djeca su željno iščekivala Božić brojeći dane na adventskom kalendaru sa zanimljivim zadacima. Svaka skupina posijala je svoju pšenicu i brinula se o njoj, upoznala se s tradicionalnim običajima u vrijeme blagdana kroz priče i igre. Izrađivali su se razni ukrasi i čestitke, a najveseliji dan bio je kada smo u vrtiću okitili naše borove. Uz pjesmu, ples, radost i veselje naših najstarijih „Pčelica” upaljena je treća adventska svijeća kojom je započela treća nedjelja Došašća. Dramska skupina odgojitelja pripremila je za svu djecu božićnu priču „Macine čizmice”.

Prosinac je poseban mjesec; mjesec darivanja, praštanja, ljubavi i zajedništva.

Nadamo se da će se osobine i ozračje tog mjeseca prenijeti i u cijelu narednu godinu, da nam svima bude veselija i mirnija te da znamo prepoznati prave vrijednosti u životu i prenijeti ih našoj djeci.