Dječji vrtić “Potočnica” Pitomača sudjelovao na Svehrvatskoj smotri Dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje u Kutini

I ove godine, sada već tradicionalno, Dječji vrtić “Potočnica” Pitomača sudjelovao je na Svehrvatskoj svečanosti Dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje. Manifestacija je to koja se održava već 28. godinu za redom, u organizaciji ekološke Udruge Lijepa Naša, a pod visokim pokroviteljstvom Sabora Republike Hrvatske. Ove godine manifestacija je održana 13.listopada u Kutini.

Cilj smotre je očuvanje biološke raznolikosti kroz izložbu plodova zemlje, očuvanje kulturnih i etničkih običaja te iskazivanje duhovnog i nacionalnog jedinstva našeg naroda, poglavito kroz štovanje kruha koji predstavlja izraz duhovne i životne snage. (Međunarodne Eko škole u Republici Hrvatskoj, godišnjak br.15)

Dječji vrtić “Potočnica” predstavio je kulturu i način življenja svoga podravskog kraja, te poručio da živjeti ekološki znači i njegovati tradiciju zavičaja. Za prezentirane proizvode ,tradicijsku nošnju i ukrašeni štand vrtić je dobio zahvalnice organizatora. Tijekom pripreme za smotru ostvarene su brojne suradnje, koje su pomogle u realizaciji i ostvarenju sudjelovanja na smotri. Ovim putem zahvaljujemo Turističkoj zajednici Općine Pitomača,Udruzi “Čuvarice kulturne baštine”Kladare a najveća zahvala roditeljima djece našeg Vrtića koji su i sami pripremili pekarske i slastičarske proizvode.