Dječji vrtić “Potočnica” među pobjednicima natječaja udruge Biovrt

Natječajem se želi potaknuti stvaranje što više novih eko vrtova i nastoji se potaknuti što više vrtića da se ohrabre kreirati ili proširiti bio/vrt, začinski vrt ili cvjetni vrt u sklopu okoliša vrtića i udruga. Dječji vrtić”Potočnica” ponosni je nositelji priznanja eko vrtića. U sklopu Projekta koji je sufinanciran sredstvima EU “Igraonica sreće” oformili smo i radionicu MALI ČUVARI PRIRODE.
U dvorištu vrtića oformili smo vrt sa cvijećem ,zaćinskim biljem i povrćem, posadili smo i sadnice voćaka.Naša je želja da djeca uživaju u sadnji cvijeća,povrća i dakako da se zaslade ukusnim povrćem i voćem.Želja nam je da djeca uživaju u prirodi i biljnom svijetu koji nas okružuje,da već mali shvate važnost prirode ,biljka,životinja…

Svima nama važno je da se dijete od ranog djetinjstva uči odgovornom ponašanju prema životnoj okolini te razvija ekološku svijest koja se odnosi na očuvanje okoline, materijalnih dobara, a napose na građenje i očuvanje dobrih odnosa među ljudima i njihovog utjecaja na okoliš.