Započela energetska obnova zgrade Dječjeg vrtića Potočnica

Na zgradi Dječjeg vrtića Potočnica u Pitomači započeli su radovi na energetskoj obnovi. Općina Pitomača provodi projekt energetske obnove vrtića, kao još jedan u nizu projekata s ciljem podizanja standarda. U sklopu projekta izvodi se toplinska izolacija vanjskih zidova, ugradnja unutarnjih rasvjetnih tijela, obnova i izolacija krovišta. Trenutno su na radilištu izvedeni radovi na vanjskim zidovima i to pripremni, izolaterski i dio fasaderskih radova.

Dinamika izvođenja radova prilagođava se uvjetima rada u vrtiću u cilju nesmetanog izvođenja radova i primjenom mjera zaštite na radu. Radovi se na energetskoj obnovi vrtića ne odvijaju u vremenu podnevnog odmora djece. Završetkom izvedbe izolatorskih radova prijeći će se na postavljanje novih rasvjetnih tijela i zamijene krovišta zgrade. Očekuje se da će radovi biti završeni najkasnije do 31.12.2018. godine, nakon čega će uslijediti energetsko certificiranje zgrade.

Završetkom projekta energetske obnove Dječji vrtić Potočnica će iz trenutno energetskog razreda D prijeći u energetski razred B. Ukupna godišnja potrošnja nakon provedbe projekta rezultirat će uštedama u potrošnji toplinske energije za 55%, dok će ukupna godišnja potrošnja električne energije postići godišnje uštede od 49%. Ulaganjem u obnovu Dječjeg vrtića osigurat će se ušteda energenata koja će dovesti do financijskih ušteda. Navedena sredstava bit će uložena u daljnje unaprjeđenje odgoja djece u vrtiću prema trenutnim potrebama vrtića. Posrednička tijela na projektu su: Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja te Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, koji je ujedno i partner na projektu.