Započele prve u nizu aktivnosti pilot programa “Rastimo zajedno”

Dana 14.03.2018.god. u Dječjem vrtiću “Potočnica” započele su prve u nizu aktivnosti pilot programa” Rastimo zajedno ” podrške roditeljima koji odgajaju djecu u otežanim okolnostima i njihovoj djeci rane i predškolske dobi. Ovaj program, koji su zajedno pokrenuli Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku i UNICEF u suradnji s partnerima, obuhvatit će oko 1400 socijalnih radnika, edukatora,odgojitelja, pravnih i drugih stručnjaka koji rade s obiteljima u riziku.

Program će u našoj županiji provoditi Centar za socijalnu skrb Virovitica ,Podružnica Obiteljski centar koja obavlja poslove savjetodavnog i preventivnog rada i aktivnosti te na taj način pruža stručnu pomoć i potporu u cilju promicanja obiteljskih i osobnih vrijednosti kojima se utječe na podizanje kvalitete života obitelji i pojedinca.

Radionice Rastimo zajedno održavaju se u DV Potočnica, Pitomača i trajat će do lipnja i okupljaju roditelje i djecu koja odrastaju o otežanim okolnostima,cilj radionica je podučiti ih roditeljskim vještinama, a djeci pružiti poticajno okruženje za razvoj njihovih potencijala.