Images

Jesen nam je stigla
Jesen nam je stigla

Jesen nam je stigla u šuškanju listova, u zbrajanju lješnjaka jabučica i kestena, u ispisivanju po brašnu, istraživanju okoline kroz  šetnje, uočavanja gljiva na travnjaku, pričanju šumskih priča, glumljenju u kazalištu, pjevanju i vrlo glasnom zujanju “Pčelica”! (more…)

ŠUMSKE ŽIVOTINJE U BALONČIĆIMA
ŠUMSKE ŽIVOTINJE U BALONČIĆIMA
Medo, lisica, vuk, vjeverica, zeko i sova, šumske su životinje koje u Čarobnoj šumi krase ulaz našeg predivnog vrtića. Uz pomoć fotografija, priča, slikovnica, zagonetki i pjesmica upoznali smo, prisjetili se i stekli nove spoznaje o ovoj temi. Ponudile smo djeci puno stolnih i manipulativnih igara za razvoj koncentracije, pažnje, predčitalačkih i matematičkih vještina. Veliki interes djeca su pokazala za igru ” Hranimo Vjevericu ” kojoj je cilj zajedno sa prijateljom natjerati lješnjak u rupu na sredini kutije. U sobi Balončića svakodnevno možete čuti stihove o  strašnom vuku, hitronogoj vjeverici, brzonogom zecu, gladnom medi, mudroj sovi i lukavoj lisici. 

(more…)

VIDEO Mjesec knjige
VIDEO Mjesec knjige

(more…)

VIDEO Zoran Pongrašić: Kisela kuća
VIDEO Zoran Pongrašić: Kisela kuća

Sudjelovale: Kristina Saić, Ivana Maras, Ivana Begović

Kazalište Virovitica predstavom Ezopove basne razveselilo djecu pitomačkog Dječjeg vrtića “Potočnica”
Kazalište Virovitica predstavom Ezopove basne razveselilo djecu pitomačkog Dječjeg vrtića “Potočnica”

Kazalište Virovitica gostovalo je u Dječjem vrtiću “Potočnica” u Pitomači. Razveselili su vrtićarce izvedbom Ezopovih basni. Pet poznatih basni, Cvrčak i mrav, Lisica i gavran, Lisica i roda, Kornjača i zec te Miš i lav, u kojima “životinje zbore k’o ljudi i svaka neku pouku nudi” u ovoj je predstavi prikazano na vedar i komičan način. Dinamična igra i brza izmjena scena odvija se u prepoznatljivoj maniri animiranih filmova pa garantira prijemčivost dječje publike. Kroz veselu igru, dopadljive likove, domišljatu režiju, maštovite kostime i šaroliku scenografiju, edukativan karakter predstave progovara na zabavan način, pa tako autor ove vesele i duhovite dramatizacije i adaptacije u stihovima. (www.icv.hr, vrtic-pitomaca.hr) (more…)