EKO radionica – Mali čuvari prirode 2019.

Dječji vrtić „Potočnica „ eko je vrtić. Kroz projekat Igraonice sreće – Mali čuvari prirode pružila nam se prilika da još više radimo upravo na temama vezanim za prirodu. Vrtićko doba idealno je vrijeme kada se kod djece treba razvijati ekološka svijest, kako bi kasnije u životu bili osjetljiviji za očuvanje prirode.

Kroz radionicu djeca će upoznavati i istraživati prirodu koja nas okružuje, upoznavati se s biljnim i životinjskim svijetom. Aktivnosti će se nadovezivati na godišnja doba, a kako svako godišnje doba ima svoje specifičnosti, tako i mi planiramo naše aktivnosti, ostavljajući uvijek prostora dječjoj znatiželji. Podržavamo njihove interese, prirodnu znatiželju, istražujemo, proučavamo, eksperimentiramo, čak i mikroskopiramo. Naše aktivnosti neće se provoditi samo u zatvorenom prostoru, već dapače, kada god vremenske prilike dopuštaju boravimo u prirodi.

U igri se trudimo koristiti što više prirodnih materijala kao i pedagoški neoblikovane materijale. Najbolje se uči kroz igru, te ćemo tako usvajati razne pojmove vezane uz prirodu, njezine zakonitosti, imenovati biljke i životinje koje žive u našem podneblju… Cilj nam je odgajati kreativnu djecu koja će voljeti i brinuti o prirodi koja nas okružuje.

Voditeljice : Marija Tkalčec, odgojiteljica
Kristina Bijuk, odgojiteljica