Dramsko – lutkarska radionica

Draga naša glumačka družino, bilo nam je veselo, ugodno, poučno i zanimljivo
Draga naša glumačka družino, bilo nam je veselo, ugodno, poučno i zanimljivo

Draga naša glumačka družino, bilo nam je veselo, ugodno,poučno i zanimljivo. Uživale smo i mi, a rezultati su pokazali kako i što smo stekli kroz ovo iskustvo. Zahvaljujemo roditeljima, na ukazanom povjerenju i suradnji. Maštajte, uživljavajte se, skupljajte samo lijepe uspomene ovog ljeta. (more…)

U SKLOPU PROJEKTA „IGRAONICA SREĆE” U VRTIĆU ODRŽANA EDUKACIJA ZA ODGOJITELJE IZ DRAMSKE PEDAGOGIJE
U SKLOPU PROJEKTA „IGRAONICA SREĆE” U VRTIĆU ODRŽANA EDUKACIJA ZA ODGOJITELJE IZ DRAMSKE PEDAGOGIJE

U vrtiću je 11.05 2023 održana edukacija iz dramske pedagogije „Kako pomoću dramskog odgoja razvijati socioemocionalne vještine kod djece”.  Edukacija se sastoji od dvije radionice (održava se u dva različita dana). Cilj ove radionice je aktivirati dramsku znatiželju samih polaznika te im ponuditi niz dramskih igara, vježbi i tehnika koje mogu primjenjivati u radu s djecom i tako stvarati planiranu dramsku igru koja će omogućiti djeci da izraze i istražuju svoje osjećaje te tako razvijaju svoje sociomocionalne vještine, stječu samopouzdanje, empatiju, toleranciju i razvijaju svoje govorne sposobnosti… Voditeljica je polaznicima predstavila niz praktičnih i lako primjenjivih dramskih igara i autorskih pjesmica koje mogu odmah započeti primjenjivati u radu sa svojom skupinom djece.

Dramska radionica – godišnja doba, aktualnosti u vrtiću
Dramska radionica – godišnja doba, aktualnosti u vrtiću

Na dramskim radionicama u ovom periodu godine i dalje se bavimo aktivnostima tematski vezanim uz godišnja doba, interesima djece i aktualnostima u vrtiću. Osim izrade lutaka i dramatizacije istima, djeca kroz zabavne dramske igre tijekom svakog susreta u razigranoj i poticajnoj atmosferi razvijaju svoje izražajne i motoričke sposobnosti, govor, samopoštovanje i samodisciplinu te povećavaju svoju socijalnu, emocionalnu i mentalnu osviještenost. Kako je bilo na nekim od naših druženja možete vidjeti u galeriji koja slijedi. (more…)

Dramska radionica
Dramska radionica

Uobičajeno je da se rezultati rada predstavljaju javno u dramskim aktivnostima, stoga mi na našoj internoj stranici za roditelje objavljujemo video uratke i fotografije naših aktivnosti na dramskoj igraonici. Želimo naglasiti da se u našem svakodnevnom govornom komuniciranju često osjećamo sputani. Neki od uzroka takve sputanosti imaju svoj korijen još u ranom djetinjstvu. Ne viči!, Preglasan si!, Pazi što govoriš!, Ispeci pa reci!… upute su koje češće stvaraju stid od govora i ušutkavaju, nego što potiču kvalitetu govornog izražavanja. (more…)

Ljeto je, a mali glumci su i dalje aktivni
Ljeto je, a mali glumci su i dalje aktivni

Ljeto je, a mali glumci su i dalje aktivni. Naravno u naše igre i aktivnosti pridruže se svi koji žele. Vodene igre kao u moru, senzorno istraživanje opipom, osjetom, vidom, pokretom i okusima uključeno je u vježbice. (more…)

Lipanjska dramska radionica
Lipanjska dramska radionica

Mali glumci u vremenu obilježenom slatkim jagodama,vrtićkim priredbama i ulaskom u ljetne temperature proveli su maštovito, radno i kreativno. I mali i veliki izvođači okušali su se na sceni,pravoj pozornici Doma kulture. (more…)

Dramska radionica
Dramska radionica

Njezino Veličanstvo, mašta, koja inače caruje djetinjstvom, posebno se razvija i dolazi do izražaja na našim dramskim radionicama. Mašta je zapravo kreativan način razmišljanja. Ona nije udaljavanje od stvarnosti kako se često smatra, već mogućnost promatranja poznatih stvari u posve novim odnosima. (more…)

Dramska radionica
Dramska radionica

U dramskoj igraonici smo kroz citavo vrijeme koristili sve metode dramskog odgoja. Dramska igra ,situacijske vježbe, dirigiraneili upravljane improvizacije, dramske improvizacije, likovne improvizacije, glazbene improvizacije, plesne improvizacije, upotreba monološke i dijaloske forme mogu se prepoznati kroz vrijedan trud kreativu i vesele fotografije koje smo objavljivali. Dijete je kroz radionicu razvilo niz kompetencija potrebnih za život. Zahvaljujemo se svima na trudu i veeliki pozdrav iz kraljevstva glume.

Voditeljica Kristina Saić (more…)

DRAMSKA RADIONICA Dijete posjeduje prirodnu dramsku intuiciju
DRAMSKA RADIONICA Dijete posjeduje prirodnu dramsku intuiciju

Dijete posjeduje prirodnu dramsku intuiciju, a simbolička se mašta kod djeteta spontano aktivira. Upotreba dramskih igara u našoj dramskoj radionici kod djece potiče pozitivno raspoloženje, pažnju, oslobađanje od straha i treme, razvoj kreativnosti, samostalnosti, poticanje pozitivne slike o sebi i razvoj govornih sposobnosti. (more…)

DRAMSKA RADIONICA Kako se znamo čuvati KORONKA?
DRAMSKA RADIONICA Kako se znamo čuvati KORONKA?

Razvijamo nove kompetencije kroz igre uloga o aktualnom virusu…raznim čudovišnim bićima…opuštamo se u relaksirajućim dramatizacijama i igrama opuštanja. (more…)