Aktivnosti

Pčelice na promociji “Vremenastih priča” Zorana Vakule
Pčelice na promociji “Vremenastih priča” Zorana Vakule

U Centru za kulturu “Drago Britvić” gost je bio meteorolog Zoran Vakula koji je starijim odgojnim skupinama predstavio 4 slikovnice serijala “Vremenaste priče: Vjetropirasta, Oblačasta, Pahuljasta i Sunčasta”. Seriji slikovnica Vremenastih priča cilj je educirati i približiti djeci i mladima meteorološke termine kako bi u budućnosti znali koristiti meteorološke informacije, a samim time ih i upoznati sa opasnostima klimatskih promjena i globalnog zatopljenja. (more…)

Početak nove pedagoške godine u Pčelicama
Početak nove pedagoške godine u Pčelicama

Pčelice su u novom prostoru svog dnevnog boravka tokom rujna istrazivala nove centre aktivnosti kao i nove didaktičke igre. Ponavljali smo vrtićka pravila kućnog reda, upoznali se sa novim radnim listovima, sudjelovali u akciji “Zelena čistka”, obilježili smo Olimpijski dan sportskim aktivnostima. Tada se jesen polako ušuljala u naš vrtić, a mi smo je radosno prihvatili i popratili brojnim jesenskim aktivnostima. (more…)

Lavići na promociji slikovnica Zorana Vakule
Lavići na promociji slikovnica Zorana Vakule

Odgojna skupina “Lavići” djeca u 7.godini života danas je u Centru za kulturu “Drago Britvić” u Pitomači prisustvovala promociji slikovnica Zorana Vakule. Slikovnice : “Oblačasta, Vjetropirasta, Sunčasta, Pahuljasta i Kapljičasta ” oduševile su djecu. Kroz njih su na primjeren način objašnjene vremenske prilike i ono što se događa u određeno godišnje doba. Kroz prezentaciju na zanimljiv način djeca su stekla nova znanja i zabavila se. Kako je to izgledalo pogledajte u našoj galeriji. (more…)

I sovice su se okupile!
I sovice su se okupile!

Zečići su porasli te su došli u novu skupinu Sovice. Nekoliko prijatelja iz Zečića je otišlo u druge skupine, ali su zato Sovice raširenih krila primile šestero novih prijatelja! Polako, ali sigurno su se svi privikli na novi prostor, nove igračke te prihvatili jedni druge. Sovice su ovaj mjesec bile jako vrijedne te su se s veseljem uključivale u razne aktivnosti koje su za njih pripremile njihove odgojiteljice Ivana F. i Patricia. (more…)

Vrapčići na okupu
Vrapčići na okupu

Nakon ljetnog odmora eto nas ponovno zajedno. Sada smo malo veći, imamo novo ime skupine i neke nove prijatelje. Igramo se, upoznajemo i veselimo svakom novom danu. Što smo radili proteklih dvadesetak dana pogledajte na fotkama. (more…)

SKUPILI SE MALI MRAVI
SKUPILI SE MALI MRAVI

Mravići u novu pedagošku godinu ulaze u novi prostor. Sretni što smo svi opet na okupu, Mravići su odma pokazali interes za istraživanje prostora i okruženja. Razveselili su nas i novi prijatelji koji su nam stigli, a mi ćemo im biti podrška u procesu adaptacije te ujedno razvijati socijalno- emocionalne odnose. Prostor sobe zainteresirao je svu djecu što nam je poticaj za ljepše i lakše provođenje aktivnosti. (more…)

TINTILINIĆI ponovo zajedno!
TINTILINIĆI ponovo zajedno!

Tintilinići su od nedavno opet u vrtiću. Skupini se pridružilo nekoliko novih prijatelja. Upoznajemo se privikavamo i spremamo za nove izazove. Veselimo se zajedničkoj igri i druženju kao i stjecanju novih iskustava u vrtićkom okruženju. (more…)

Lavići u akciji “Zelena čistka”
Lavići u akciji “Zelena čistka”

U petak 15. rujna, starija odgojna skupina “Lavići” i ove godine pridružila se akciji Zelena čistka – Jedan dan za okoliš. Nakon razgovora o odlaganju i sortiranju otpada te o važnosti očuvanja okoliša, skupina se uputila u dvorište dječjeg vrtića kako bi svoj prostor očistili i uredili. Tom su prilikom velike i male ruke bile izrazito vrijedne. Od čišćenja dvorišta od lišća, suhih grančica i papirića do pravilnog odlaganja sakupljenog otpada. (more…)

Ljeto u Lavićima
Ljeto u Lavićima

Kako naši Lavići provode vruće, ljetne dane u vrtiću pogedajte u galeriji. Želimo vam svima veselo i razigrano ljeto, puno avantura i smijeha. (more…)

Stiglo nam je ljeto!
Stiglo nam je ljeto!

Ljeto je za djecu vrijeme uživanja, upoznavanja novih krajeva, specifičnosti ovog godišnjeg doba, igre i zabave. Boravak na otvorenom prostoru pruža mnogobrojne mogućnosti za različite aktivnosti koje potiču motorički razvoj, spoznaju, bogaćenje rječnika, suradničko učenje, razvoj samostalnosti i socijalnih vještina. Za razvoj djeteta važno je da dijete dira pijesak, prevrće ga i osjeća toplinu ili hladnoću, strukturu i težinu, spozna razliku između mokrog i suhog pijeska. Crtanje prstima u pijesku poboljšava taktilnu osjetljivost, koordinaciju pokreta i razvoj odnosa lijevo-desno. Različite kantice i cjedila te plastične čaše iz kojih se voda može prelijevati doprinose razvoju koordinacije oko – ruka, poboljšavaju fokusiranje i razvijaju koncentraciju. (more…)